Grup Tişörtleri Modası

25-06-2020 15:21
Grup Tişörtleri Modası
Grup tişörtlerinin modası hiçbir zaman geçmez, ancak ünlülerin giyip medyada boy göstermesiyle bazı dönemlerde tavan yapar. Geçtiğimiz yıllarda Paris Moda Haftasında bile grup tişörtü giyen ünlüler görmüştük.
 
Metal rock müzik gruplarının logolarıyla ya da albüm kapaklarının görselleriyle basılan tişörtler genç kuşak dışında artık orta yaşa merdiven dayamış insanlar tarafından da severek giyiliyor. Artık sevdiği müziğin mesajını tişört üzerinde vermek isteyenler dışında, sadece moda olduğu için rock tişört giyenler de olabiliyor.
 
Büyük perakende giyim markaları da bunun farkında olacak ki, koleksiyonlarına Metallica, Nirvana, Guns n Roses, Ac Dc gibi grupların tişörtlerini katmış durumda.
 
Peki grup tişörtü giyme ya da tasarlama fikri ilk kimin aklına gelmiş acaba?
 
1968 de rock konseri organizatörü Bill Graham tarafından ilk rock tişörtleri tasarlanmış. 
1978 de punk rock grafik tasarımcısı Arturo Vega, Ramones grubunun dört üyesinin isimlerini kartal etrafında tasarlayarak bu işin tarihine geçmiş biri. Ramones tişörtleri aynı logo ile bugün de halen bolca satılıyor ve giyiliyor.
Iron Maiden'ın ilk logosu 1979 da albüm kapağında görüldü. Bu logo artık Iron Maiden tişörtlerinde bir klasik haline gelmiş durumda. 
1985 te Run DMC bilindik logosuyla tişörtler üretti, bu tişört dünyada en yaygın görünen baskılardan birine sahip oldu. Türkiye'de de 90 lı yıllarda pazar tezgahlarında bile göründü.
1991 yılında Nirvana'nın bir parti davet broşüründe kullandığı, gözleri X şeklinde yapılan gülen yüzlü logo sonradan tişörtlere basılarak her yerde görünür oldu. Meşhur Nirvana Smile tişörtü.
Sonraki yıllarda hiphopla ilgili de birçok tişört üretilmiştir.

Metal Rock grup tişörtü modellerimize aşağıdaki linkten ulaşmanız mümkün.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.